Menu Close

Hogyan készíts egyedi QR-kódokat és hol alkalmazd őket?

A QR-kódok olyan kétdimenziós kódok, amelyek már több helyen elősegítik a gyorsabb, praktikusabb információ feldolgozást, és már lehetőség van őket teljesen az arculati színeknek megfelelően egyedivé alakítani. 

Melyik oldalon lehet elkészíteni a QR-kódot?

Szerencsére már van egy nagyon egyszerű online program amelynek segítségével, csupán az adatok megadásával automatikusan legenerálódik a megadott szín/forma szerint az egyedi QR-kód. 

qr kód
QR kód építése egy kissé vicces módszerrel.

Egy QR kód készítő oldal segítségével érdemes ezt a feladatot megoldani. Ahol a mondat eleji linkre kattintva a következő oldal látható: 

screenshot qr
Egyedi QR-kód generáló oldal

Hogyan használd ezt az oldalt?

Látható, hogy az 1-es pontban két lehetőség adódik. Az egyik amikor weboldalt vagy social média oldalt „teszünk” a QR-kódba. Még a másik lehetőség amikor a névjegykártya adatait, szöveget, telefonszámot, e-mailt/sms-t, helymeghatározást, naptárt szerkesztünk bele. 

Egyéb típusú QR kódok készítése

Kezdjük az első pont első verziójával azaz a weboldallal, miután begépeltük az URL-t elkészült a QR kód egy alap változata. Amely a következő képen látható: 

weboldal qr kódja
Weboldal szerkesztése a QR-kódba

Most pedig jöhet a „finomhangolás”. A 2-es pontban lehet majd másik sablont, egyedi színt, a sarkokon megadott kinézetet/színt, egyéb opciókat és középen a logó beillesztési lehetőségét választani. 

Személyre szabási lehetőségek a sablonok tekintetében attól függően, hogy milyen web/social média oldalt kívánunk beleszerkeszteni a kódba.