Menu Close

Hogyan készíts mobilra is optimalizált üzleti facebook borítóképet?

Számtalan kiváló üzleti facebook borítókép látható asztali gépen, ezek azonban nem ugyanolyan tökéletesek mobilon, ennek a megoldására írtam ezt a bejegyzést. Köztudomású, hogy a social médiában a különböző felületek (poszt, videó, borítóképek stb.) méretei évről-évre, de sok esetben inkább évszakról-évszakra változnak. 

nagyobb arányú mobil használat
Egyre nagyobb a %-os aránya a mobil használatának a weboldalak, közösségi oldalak böngészése kapcsán

Egyre nagyobb mértékben nézünk/intézünk mobilról oldalakat/ügyeket, ezért már a közösségi média felületek készítésénél is! az elsőnek a mobilra való elkészítésnek kellene lenni. (A weboldal elemzésére alkalmas szoftverek segítségével, minden oldalnál megállapítható, hogy a látogatók hány százaléka nézte az oldalt mobilról és hány százaléka asztali gépről.) 

Mi az alapvető méretbeli probléma?

Szavakkal kifejezve az, hogy a hivatalosan Facebook által a borítóképekre megadott 820 x 360 px, sajnos csak az asztali gépekre javasolt. Mobilon a láthatóság még ezen a tartományon belül de alul és felül is 24 px-el magasabb, illetve jobb és bal oldalon 90 px-el keskenyebb. 

Üzleti Facebook borítóképem különböző nézetei

A képről egyértelműen látszik, hogy a felső és alsó sorok csak mobilon (mobile only) még a jobb és bal oldali sáv csak asztali gépen (desktop only) fog megjelenni. 

Milyen alkalmazást használtam a probléma megoldására?

Bevallom több módszert is kipróbáltam. Photoshop-ot is és még egyéb közösségi média megjelenítést egyszerűsítő programokat, a leginkább a Snappa vált be. A Snappa nem csak közösségi média borítóképek készítésére, hanem infógrafikák készítésére, blog képek, social média posztok elkészítésére is alkalmas. 

A Snappával ezek a felületek készíthetők el.

Melyek a borítókép elkészítésének lépései?

  1. Kattints a www.snappa.com oldalra, és a fenti felület jelenik meg. 
  2. A Headers-en belül válaszd a Facebook Cover Photo-t. 
  3. Különböző előre elkészített borítóképek fognak megjelenni, amelyek természetesen saját igény szerint változtathatóak, de inkább nyomd meg helyette a Create from Scratch gombot. A gomb megnyomása után ez a képernyő látható:
Snappa facebook borítókép készítése
A Create from Scratch gomb megnyomása után ez a felület látható a képernyőn