Menu Close

Milyen színeket válassz, ha gyerekek a célcsoportod?

Ezzel a bejegyzéssel abban szeretnék segíteni, hogy ha a gyerekek a célcsoportod, korcsoportonként és nemenként milyen színeket válassz a weboldaladra, social média felületeidre. 

Ovis kislány célcsoporthoz illő színek

RÓZSASZÍN

Erre a korosztályra leginkább a rózsaszín, szürke és tiffany kék van hatással. Nagyjából 1 éves korig egyik szín sem szimpatikusabb a másiknál a gyerekeknél. 2-3 éves korban azonban a lányok elkezdik a rózsaszínt választani, a fiúk pedig elutasítani ezt a színt. Ebben az életkorban ugyanis a gyerekek tudatába kerülnek a nemüknek és megtanulják, hogy a lányokat a rózsaszín alapján a fiúkat pedig a kék alapján azonosítják. Az utóbbi 100-200 évben egyre inkább feminin a rózsaszín a fiatalság és a hangsúlyozott nőiesség jeleként. A rózsaszín terjedésének egyik fő médiuma a Barbie Baba majd más figurák (Little Ponny, Kitty, Rózsaszín Párduc) is oka volt. Ha szívesen olvasnál még erről a színről ajánlom „A rózsaszín szín szerepe az arculatban” c. bejegyzésemet is. 

SZÜRKE

Semleges szín, ami élénk színekkel kiegészítve különösen mutatós és egyedi lehet. A szürke inspirálja az alkotó szellemű embereket. Gondolhatunk rá úgy is, mint a fehér színre hiszen ez is szinte bármivel kombinálható.